HTML

Szép város Kolozsvár

Február 7-től május 7-ig a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem tanulója leszek. Az élményeimet itt írom le.

Friss topikok

  • schild: :) Ez kedves tőlük. :)))) Tanuljá szorgalmasan . (2011.04.20. 21:58) Apró örömök
  • Ritke: @vadaika: Már mi a sztereotípia? Nagyon tetszett. Nagyon durva, hogy milyen történelmi pillanatok... (2011.04.20. 21:19) Szászföld, Székelyföld
  • Ritke: @Móna.1: Na, ezeket a kommenteket eddig nem is láttam. Kata, a képeket most küldöm. Móni, majd jöh... (2011.04.20. 14:10) Hazalátogatás és visszatérés
  • schild: Gyere szeged felé... :))) (2011.04.11. 22:04) Véletelen találkozás
  • Ritke: Sziaaa. Ez most valami eu-s pályázat volt szerintem, érdekes. JÓl vagyok nagyon! Már csak egy hóna... (2011.04.08. 08:46) Tordai sóbánya

Linkblog

2011.04.20. 14:20 Ritke

Szászföld, Székelyföld

Múlt hét pénteken érkezett meg Balázs Kolozsvárra. Az első napon megnéztük a várost, este pedig pár erasmusos barátommal voltunk az Insomniában. Tök jó kis este volt, de nem maradtunk sokáig, mert reggel 6-kor indultunk is Nagyszebenbe.

Nagyszeben gyönyörű város, olyan mintha nem is Romániában járnánk, hanem inkább Németországban. A történelmi belváros megmaradt épen. A várostoronyból be lehet látni az egészet.

 

Nem nagyon látszik, de kép jobb oldalán van egy kis vashíd. A legenda szerint, ha hazug ember megy át rajta, leszakad. Az útikönyvem erről azt írja, hogy amióta Ceausescu tartott a hídon beszédet, hitelét vesztette a legenda:)

A toronyban éppen Capa kiállításba futottunk bele, aminek nagyon örültem, mert lemaradtam róla Magyarországon.

Ezután Brassóba mentünk. Nagyon szép itt is a belváros, ezt a hegyről lehet belátni. A város felett hollywoodi mintára a Brasov felirat látható, a következő kép pedig a felirat mögül készült.

Brassóban egy hostelben aludtunk, nagyon kedvesek voltak. A következő nap Csíkcsomortána mentünk. Ez volt a legjobb része az utazásnak.

Csíkcsomortán Csíksomlyó mellett van, egy nagyon szép kis falu.

Olyan, mintha 150 évet visszamennénk az időben.Amikor megérkeztünk, találkoztunk a helyi polgármesterrel, és a családjával, mert övék a szálló, ahol aludtunk. Rögtön áfonyalikőr és tepertős pogácsa került az asztalra. Nagyon jól éreztem magam itt. Ezután átmentünk a helyi kocsmába. Annak ellenére, hogy vasárnap este volt, igazi székely buliba csöppentünk, nagyon vicces volt. Mindenki közvetlen volt, és nem engedték, hogy fizessünk. Akkora beszólások voltak, a jó székely poénok. Ide még mindenképp visszajövök!

Másnap Székelyudvarhelyre mentünk még, de itt csak 1-2 óránk volt.Nagyon szép a város. Ja Csíkszeredán is voltunk, de az nagyon csúnya. Csak egy utcát hagytak meg a régi állapotában, és a Mikó-várat. Ezek szépek, de amúgy szürke az egész. Itt a legérdekesebb a műjégpálya volt, a hokisok miatt. Székelyudvarhely rendezett.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szepvaroskolozsvar.blog.hu/api/trackback/id/tr312842454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadaika 2011.04.20. 21:03:31

vicces, hogy pont a székelyek nem engedtek fizetni :) úgy látszik ez is sztereotípia.
A Capa kiállítás nekem itthon nagyon tetszett. Neked?
És nagyon kemény ahogy majmolják hollywoodot ;)
Nagyszeben tényleg jól néz ki!

Ritke 2011.04.20. 21:19:24

@vadaika: Már mi a sztereotípia?
Nagyon tetszett. Nagyon durva, hogy milyen történelmi pillanatoknál volt ott. És ezek a képek...elképesztő.
Dunaföldváron is van ilyen Hollywood koppintás, csak ott krétával írták ki:D
süti beállítások módosítása